Staklena vrata – oplemenjuju i donose svetlost u prostor

Staklena vrata su elegantna, funkcionalna i izdržljiva. Njihova primena je veoma široka. Najviše se koriste u poslovnim prostorima, javnim ustanovama, ugostiteljskim i prodajnim objektima. Takođe, najbolji su izbor za kupatila, saune i tuš kabine.

Staklena vrata dominiraju prostorom, dostupna su u različitim dizajnerskim rešenjima a kvalitetni okovi doprinese estetici. Razlikujemo:

  • Staklena klatna vrata
  • Klizna staklena vrata
  • Staklena vrata sa okvirima od aluminijuma, čelika i drveta

Staklena klatna vrata – idealna za prometne prostore

Staklena klatna vrata imaju veliku primenu u objektima gde postoji velika cirkulacija ljudi obzirom da se mogu otvoriti u dva pravaca. Pogodna su za ugostiteljske objekte kao što su hoteli, restorani, kafići, zatim poslovne i trgovačke centre, ali i javne ustanove kao što su bolnice, pošte, državni organi.

Izrađuju se od izdržljivog stakla, dostupna sa jednim ili dva krila a za vraćanje u početni položaj koriste se automati za zatvaranje.

Businesman with tablet entering the door in office
Large double glass door

Klizna staklena vrata – najbolja za kupatila i tuš kabine

Klizna staklena vrata su izuzetno praktična. Obično se ugrađuju na kupatilima, saunama i tuš kabinama jer su dobri zvučni i toplotni izolator. Otporna su na vlažnost, lako se održavaju i štede prednost što im je izuzetna prednost kod malih prostora.

Klizna staklena vrata klize po vođicama koje su obično instalirana u gornji deo sistema, na zid ili plafon kako bi se izbegle prepreke na podu. Takođe postoje i staklena klizna vrata koja imaju donje šine i donje vođice po kojima klize.

Staklena vrata sa okvirom od aluminijuma, čelika i drveta

Staklena vrata mogu biti instalirana sa okvirom od aluminijuma, drveta ili čelika, zavisno od želje korisnika ili namene prostora u kome se koriste. Staklena vrata sa drvenim štokom pogodna su za stambene prostore. Staklena vrata sa štokom od aluminijuma ili čelika češće se koriste u poslovnim prostorima.

Poput klasičnih vrata, staklena vrata se moru otvoriti u prostor ili prema sebi. Šarke su pričvršćene na dnu krila i na vrhu. Ova vrata pružaju dobru zvučnu izolaciju.

Peskirana i štampana staklena vrata

Staklo ugrađeno na vrata može biti peskirano čitavom površinom ili u različitim dekorima i oblicima. Štampano staklo takođe je dostupno u različitim motivima. Štampani motivi naročito dolazi do izražaja kod staklenih vrata koja su instalirana bez rama. Takođe, staklo može biti u potpunosti providno, tonirano, neprozirno ili blago zatamnjeno.

Postoje i preklopna staklena vrata koja se slažu poput harmonike. Najčešće se koriste u javnim prostorima kao pregrade, u trpezarijama, dnevnim sobama i sličnim prostorima gde ne postoje posebni zahtevi u pogledu zvučne izolacije.

Prednosti staklenih vrata

Izbor staklenih vrata pre svega zavisi od namene prostorije u kojoj će biti instalirana. Ono što se ističe kao njiva bitna prednost je:

  • vrhunska elegancija i stil
  • postojanost i dugovečnost
  • propuštanje svetlosti
  • laka montaža i demontaža
  • lako održavanje
  • ekološki prihvatljiv materijal

Pozovite Luxfer tim za sva dodatna pitanja i informacije. Naši stručnjaci osmisliće rešenje koje najviše odgovara vašim potrebama.

Spacious corridor in bright colors