Brušenje stakla

Staklo je veoma popularan i vrlo zahvalan materijal koji se koristi u uređenju enterijera i izradi nameštaja. Elementi od stakla su efektna i izrazito dekorativna rešenja, praktična, trajna i laka za održavanje.
Staklo u svremenoj upotrebi mora odgovoriti velikom broju zahteva u arhitekturi. Različite vrste i oblici, tipovi obrade, prerade i druga oplemenjivanja stakla osnovna su ponuda LUXFER d.o.o.
Staklene površine koje srećemo u prostorijama prolaze nekoliko procesa obrade pre finalnog izgleda.
Nakon sečenja, vrši se druga faza transformacije – brušenje i obrada ivica stakla. Svi znamo da su ivice stakla veoma oštre, pa se upravo ovim procesom one obrađuju i poliraju.
Brušenje i poliranje stakla je neophodno kako bi krajnji proizvod bio bezbedan za dalju primenu, bez rizika da se neko povredi. Profesionalna obrada ivica stakla je od izuzetne važnosti za element od stakla jer od kvaliteta brušenja zavise njegova funkcionalnost, mehanička i optička svojstva.
Ipak, brušenjem se može postići i mnogo više od glačanja ivica staklenih elemenata. Brušenjem mogu da se izrezbare različiti oblici i dekoracije po površini stakla.
LUXFER d.o.o pruža sve usluge obrade stakla, pa tako za vas možemo izvršiti i brušenje i poliranje stakla po želji.
Specijalnim alatima, brusilicama, obavlja se mehanički proces poliranja ivica stakla sa različitim završnim efektom. Tako možete dobiti staklenu površinu sa mat, polumat ili sjajnom završnom obradom.
Ako tražite vrhunski kvalitet, sa najpreciznijim tehnikama obrade stakla, mi vam možemo ponuditi najširi izbor opcija dostupnih na današnjem tržištu.

Brušenje stakla – umetnost oblikovanja

Savremene brusilice omogućavaju brušenje stakla svih dimenzija, debljine i oblika. Samo brušenje stakla može biti grubo i fino, a ivica ravna ili zaobljena.
Najviši standardi obrade ivice stakla obezbeđuju staklu visoku čvrstoću i pomažu mu da izdrži ostale procese obrade, a da ne pukne.
U LUXFER d.o.o koristimo najnoviju tehnologiju obrade i brušenja stakla, ali isto tako rado upotrebljavamo ručne metode za projekte kojima je potrebna posebna pažnja.
Zahvaljujući najmodernijoj opremi pružamo usluge brušenja kako monolitnog, tako i laminiranog stakla.
Za najviši kvalitet brušenja, staklo se propušta kroz sistem dijamantskih bruseva različite finoće i hladi se vodom pod pritiskom.

Zašto da brušenje stakla poverite nama

Naša posvećenost i profesionalni odnos prema svakom zahtevu, čine nas idealnim izborom za uslugu brušenja i svih drugih procesa obrada stakla.

Ukažite nam svoje poverenje, a mi vam garantujemo:

  • Najviše standarde kvaliteta usluge
  • Savremenu opremu i mašine
  • Brušenje stakla različitih oblika, debljine, dimenzija i namene
  • Profesionalan i posvećen odnos prema svakom projektu
  • Poštovanje specifikacija i želja
  • Isporuku u dogovorenim rokovima
  • Mogućnost adekvatnog odgovora i na najzahtevnije projekte
  • Iskusan kadar koji se konstantno edukuje i usavršava

Kontaktirajte nas i pridružite se dugačkoj listi naših klijenata koji nam se uvek vraćaju i rado nas preporučuju.