Elementi od stakla su nezaobilazan deo u savremenom uređenju objekata. Mnoge arhitekte i dizajneri enterijera preporučuju staklo zbog njegove funkcionalnosti, praktičnosti i izuzetne dekorativnosti.

Do staklenih površina i elemenata u enterijeru, komad stakla prolazi dug put i niz faza u procesu obrade. Nakon sečenja, brušenja i poliranja ivica, da bi odgovorilo nameni, često je na staklu potrebno napraviti određene rupe i otvore.

Iako je staklo čvrst i trajan materijal, znamo da je jedna od njegovih osobina krtost i laka lomljivost. Zbog toga treba pažljivo birati kome ukazujete poverenje kod obrade stakla, jer i najmanji propust može u daljoj primeni izazvati ozbiljne posledice.

LUXFER d.o.o. pruža uslugu preciznog bušenja stakla i izradu svih vrsta izreza na staklu.

Bušenje predstavlja proces izrade otvora na staklu različitih dimenzija i oblika. Mi koristimo mašine i opremu najnovije tehnologije za preciznu i brzu izradu rupa i izreza na staklu. Mašina za bušenje stakla sa dve glave vrši sinhronizovano bušenje sa obe strane čime se sprečava oštećenje površine prilikom izlaska alata iz staklenog elementa.

Profesionalan i iskusan kadar uz modernu opremu garantuje kvalitetno, brzo i precizno bušenje svih vrsta izreza na različitim tipovima stakla:

 • Bušenje standardnog (float) stakla
 • Bušenje lamiranog stakla
 • Bušenje sigurnosnih stakala
 • Bušenje dekorativnih stakala
 • Bušenje ogledala

Precizno bušenje rupa i izreza na staklu svih dimenzija i oblika

Bušenje stakla je sastavni deo procesa izrade većine staklenih elemenata i nameštaja od stakla. Zavisno od vrste i namene, često je potrebno napraviti otvore i izreze različitih oblika i veličina.

LUXFER d.o.o. poseduje sve tehničke i kadrovske kapacitete da odgovori i najsloženijim zahtevima u obradi staklenih površina.

Inovativna oprema zasnovana na modernoj tehnologiji omogućava brzo i efikasno bušenje različitih otvora sa vrhunskom preciznošću prateći tražene specifikacije, bez oštećenja stakla. Izrezi i otvori su izuzetno glatki i bezbedni za dalju upotrebu.

Prateći zahteve tržišta, specijalizovali smo se i za izradu tzv mikro rupa i otvora za kojima postoji potražnja u elektronskoj industriji.

Uslugu bušenja svih vrsta staklenih površina obavljamo tako da odgovara svim ličnim i komercijalnim zahtevima.

Zašto da bušenje stakla prepustite nama

Bušenje stakla je usluga koju pruža većina firmi koja se bavi obradom stakla i izradom nameštaja od stakla. Ipak, bušenje staklenih površina je delikatan proces, pa pored vrhunske preciznosti potrebno je maksimalno obezbediti staklo od oštećenja.

Poklonite vaše poverenje nama, a mi vam garantujemo:

 • Precizno i brzo sečenje uz poštovanje specifikacija
 • Najnoviju opremu i mašine za bušenje stakla sa minimalnim rizikom od lomljenja
 • Iskusan kadar koji se konstantno usavršava prateći zahteve tržišta
 • Bušenje svih vrsta i debljine stakla
 • Izradu rupa, otvora i izreza u svim oblicima i veličinama
 • Poštovanje ugovorenih rokova
 • Maksimalnu zaštitu od oštećenja

Kontaktirajte nas i obezbedite sebi kvalitet koji zaslužujete.